Sony extinde seria Signature cu modelele IER-Z1R și DMP-Z1

O nouă linie de echipamente audio selecte, căștile intraauriculare IER-Z1R și player-ul digital DMP-Z1, promit calitate audio Hi-Res

Sony a anunțat astăzi lansarea căștilor intraauriculare IER-Z1R și a player-ului digital DMP-Z1, o nouă linie de echipamente audio selecte care extind seria Signature. Aceste produse sunt rezultatul a zeci de ani de experiență în domeniul audio, reprezentând demersul Sony de a atinge excelența în domeniul audio. Seria Signature duce fidelitatea audio către noi standarde și transformă experiența de a asculta în experiența de a simți.

Sunet Signature

Sony a creat, prin seria Signature, o gamă audio care depășește toate echipamentele care au precedat-o. A urmări să atingi perfecțiunea în reproducerea sunetului echivalează cu a distinge fiecare nuanță a atmosferei muzicii live, chiar până la estomparea naturală a notelor prin îmbinarea lor cu liniștea. Noua linie a seriei Signature reproduce sunetul clar și expresiv, cu o înaltă fidelitate, astfel încât până și cele mai subtile și delicate nuanțe ale sunetelor joase si a celor inalte sunt redate optim.

Căștile intraauriculare IER-Z1R din seria Signature

 • Calitate audio excepțională, cu sunet de rezoluție înaltă
 • Sistem hibrid de difuzoare HD, constând în difuzor dinamic de 5mm, difuzor dinamic cu diafragmă din aliaj de magneziu de 12 mm și difuzor cu diafragmă din aliaj de magneziu Balanced Armature (BA)
 • Structură de fază rafinată pentru proiecție precisă a imaginii
 • Forma carcasei este concepută pentru confort și include un cârlig pentru ureche pre-format și o varietate mare de dopuri pentru potrivire optimă în ureche
 • Carcasă exterioară din aliaj de zirconiu cu placă frontală decorată cu tipar Perlage
 • Proiectate și fabricate cu meticulozitate în Japonia, folosind materiale de calitate superioară pentru a obține o capodoperă audio

Sunet și confort

Facilitând accesul la o experiență muzicală imersivă, căștile IER-Z1R înglobează un sistem hibrid de difuzoare, care constă din trei unități recent dezvoltate de Sony. Cum calitatea și consistența sunetului dau dimensiunea performanței audio a difuzorului și a căștilor, un avantaj al difuzoarelor create de Sony este că ele păstrează standardul ridicat al „semnăturii sunetului” din faza de proiectare a difizorului și până la produsul finit.

Folosirea celor mai bune materiale  

Difuzorul dinamic de 5mm este construit cu ajutorul unei noi diafragme din polimeri de cristale lichide (LCP) acoperită cu aluminiu și al unui circuit magnetic extern, care îi permit să reproducă răspunsul de frecvență ideal de până la 100 kHz. Difuzorul dinamic de 5mm este amplasat strategic, coaxial în raport cu ruta audio, pentru a canaliza sunetul din super tweeter direct în urechea ascultătorului. Răspunsul în frecvență de până la 100 kHz asigură pentru utilizatori experiența atmosferei specifice unei săli de concerte live. Diafragma difuzorului dinamic de 12mm dispune de o cupolă din aliaj de magneziu, foarte ușoară și în același timp rigidă. Marginea cupolei este realizată din LCP acoperit cu aluminiu, care adaugă flexibilitate pentru o reproducere optimă a bass-ului. Toate aceste materiale lucrează la unison pentru a le oferi ascultătorilor un sunet limpede, plin de detalii.

De asemenea, diafragma difuzorului cu armătură echilibrată (BA) pentru reproducerea unei game largi de sunete este fabricată din aliaj de magneziu. Lucrând alături de o inovatoare bobină din cupru acoperită cu argint și cu terminale placate cu aur, difuzorul cu BA  poate reproduce fidel sunetul, până la semnale de cel mai redus nivel.

Acustica perfect controlată a căștilor IER-Z1R este posibilă prin structura de fază rafinată, care are o carcasă internă din aliaj de magneziu ce oferă ascultătorilor un sunet natural cu o proiecție a imaginii precisă, fără precedent. Toate cele trei difuzoare, difurozul dinamic de 5mm, difuzorul dinamic de 12 mm și difuzorul cu BA, sunt integrate în carcasa interioară, care funcționează ca un canal de sunet optim. Sunetul generat de fiecare difuzor este amestecat perfect în canalul de sunet, care asigură un răspuns de fază ideal și separare clară. Aliajul de magneziu elimină vibrația inutilă prin nivelul său mare de rigiditate.

Tehnologia avansată de control al spațului sonor a fost inclusă pentru a asigura reglajul fin al fluxului de aer din spatele difuzoarelor. Ventilația este precis controlată prin conectarea unui tub acustic la cavitatea acustică extinsă din spatele difuzorului. Această metodă de controlare a sunetului specifică și unică Sony reproduce o plajă largă de sunete cu răspuns în frecvență bine echilibrat într-o gamă medie naturală și bogată, de la frecvențe joase până la cele înalte, cu o reproduce a sunetului foarte rafinată.

Rețea asamblată din componente de calitate ridicată

Condensatorul Sony dedicat circuitelor în rețea încrucișată a fost folosit în construcția lui IER-Z1R pentru a genera sunet rafinat, cu distorsiune mică. Acest condensator a fost dezvoltat în urma a numeroase audiții de test. În plus, s-a folosit și o lipitură de clasă audio dedicată, special dezvoltată de Sony, pentru a minimiza pierderile de semnal.

Conexiune echilibrată pentru sunet de înaltă calitate

Conexiunea echilibrată pentru calitatea ridicată a sunetului se obține cu ajutorul cablului standard balansat în 5 poli cu diametru de 4,4mm sau folosind cabluri opționale. Pentru cablul furnizat în pachet, s-a folosit cuprul fără oxigen (OFC), placat cu argint. Sony a perfecționat structura de placare a conectorului și a terminalului la placarea cu aur

Peste un material de bază cu placaj non-magnetic. Acest lucru garantează că fluxul de semnal nu va fi peturbat.

Cablul furnizat este înfășurat în mătase naturală, care reduce zgomotul la atingere și funcționează și ca izolator și amortizor de vibrație. De asemenea, cablul din pachet este construit dintr-o pereche de fire răsucite, ceea ce reduce pierderile de transmisie a semnalului pentru a menține puritatea semnalului și a dobândi sunet clar de înaltă rezoluție. Adițional, este disponibil[1] și cablul opțional proiectat împreună cu KIMBER KABLE®, ca manieră alternativă de a savura sunetul de înaltă rezoluție.

Confortul este esențial

Sprijinindu-se pe o bază de date amplă despre forma urechii umane acumulată de-a lungul a zeci de ani de cercetare, căștile IER-Z1R sunt concepute pentru a fi purtate într-o manieră confortabilă dar stabilă, prin forma optimizată a carcasei și cu ajutorul a 13 variații de dopuri pentru urechi (șase variații de dopuri cu triplu confort și șase variații de dopuri hibride) și cârlige de urechi pre-formate. Această pereche de căști înglobează și o carcasă externă din aliaj de zirconiu, pentru duritate, rezistență la coroziune și durabilitate îmbunătățite. Capacul frontal al lui IER-Z1R prezintă un elegant tipar „Perlage”, care scoate căștile în evidență de la prima privire. Modelul IER-Z1R este creat manual cu meticulozitate, folosind cele mai bune materiale, de către cei mai înzestrați artizani din Japonia. Astfel, audiofilii pot asculta muzica preferată exact așa cum au intenționat artișii și inginerii de sunet să o transmită.

Player-ul de muzică digital din seria Signature DMP-Z1

 • Oferă calitate audio excelentă, prin sunetul de înaltă rezoluție. Este compatibil cu DSD (direct stream digital) nativ până la 11,2 MHz pentru echilibru
 • Player de muzică digital cu baterie integrată și amplificator căști de calitate înaltă
 • Calitate a sunetului „Stationary class” și potențiometru de volum placat cu aur pentru reglarea puterii de ieșire a căștilor, modificat pentru Sony cu DAC (convertor digital-analogic) dual și amplificare analogică
 • Sistem de acumulatori independent, alimentat de cinci celule de baterie
 • Șasiu din aluminiu în formă de H și formă optimizată a circuitului audio
 • Capacitate de stocare internă de 256GB și sloturi micro SD duale

Sunet de înaltă rezoluție cu player-ul de muzică DMP-Z1

Pentru că îmbină sunetul de cea mai înaltă calitate cu design-ul premium și cu versatilitatea, dispozitivul DMP-Z1 este un player muzical de top, care aduce oriunde sunetul și puterea de cea mai bună calitate, specifice amplificatorului de căști staționar. DMP-Z1 atinge noi culmi ale calității audio prin redarea optimă a sunetului de înaltă rezoluție (până la DSD nativ de 11,2 MHz/PCM 384 kHz/32 biți) și putere de ieșire a căștilor de aproximativ 1.500 mW (16Ω), care asigură o experiență muzicală premium și personală.

Calitatea sunetului este influențată de trecerea semnalului audio direct prin potențiometrul pentru volum, iar acesta este unul dintre cele mai importante aspecte ale arhitecturii audio a dispozitivului. DMP-Z1 întrebuințează un potențiometru pentru volum analog de top placat cu cupru, peste care mai este aplicat un placaj cu aur și care gestionează volumul pe patru canale diferite (L+ / L- / R+ / R-). Asta garantează puritatea semnalului și că DMP-1 redă vocea în mod limpede și transparent, maximizând totodată performanța cipului DAC prin păstrarea tuturor informațiilor audio de la sursă chiar și la volum mic. DMP-Z1 dispune de amplificator analog și de DAC dual pentru a asigura puterea mare de ieșire a căștilor și calitatea înaltă a sunetului. Folosește cipul DAC Kasei Microdevices AK4497EQ, un circuit integrat DAC renumit la scară mondială și cipul de amplificare TI TPA6120A2, de asemenea un circuit integrat de amplificare a puterii căștilor foarte apreciat.

Sistem de alimentare independent

DMP-Z1 dispune de un sistem electric care folosește în total cinci acumulatori, care livrează în mod independent și stabil energie către blocul analogic și către cel digital deopotrivă. Bateria analogică independentă funcționează cu un circuit de alimentare simplu, pentru a direcționa lin curent către amplificatorul pentru căști. Utilizatorii pot comuta cu ușurință modul de alimentare al player-ului muzical între AC și baterie prin simpla atingere ori a butonului de baterie ori a butonului AC de pe panoul tactil prezent pe interfața cu utilizatorul.

Monococă de șasiu și ramă din aluminiu, în formă de H

Forma de H a șasiului din aluminiu al lui DMP-Z1 evită structura prea rigidă a ramei și astfel elimină vibrația și reduce rezistența, făcând posibilă performanța la frecvențe joase. Suplimentar, izolația plăcii amplificatorului prin separarea ei fizică de placa de bază cu ajutorul șasiului în formă de H reduce și mai mult zgomotul, influențând calitatea sunetului. Această izolație blochează zgomotul și permite zone de conectare la sol pe fiecare latură prin conexiunea la șasiu. Acest lucru garantează pentru ascultător o experiență a sunetului transparentă, lipsită de orice distorsiune.

Muzică personalizată

În premieră în lumea player-elor digitale de muzică, utilizatorii își pot personaliza sunetul după plac prin Motorul de Remasterizare DSD, care le permite să modifice toate sursele muzicale PCM (modulația impulsurilor în cod) în DSD (direct stream digital) de 5,6 MHz. Motorul de Remasterizare DSD poate fi pornit sau oprit simplu de pe intefața cu utilizatorul. O inovație numită Vinyl Processor poate reproduce efectul acustic specific plăcilor de  pick-up. Aici intră efectul rezonanței brațului de pick-up, sensibilitatea mărită provocată de micile imperfecțiuni ale suprafeței plăcii și un caracter sonor bogat, datorită feedback-ului acustic de la difuzoare până la platan.

DMP-Z1 include și noul DSEE HX™, cu algoritm îmbunătățit pentru amplificarea și suplimentarea capacității de redare a unei game largi de expresie. Datorită tehnologiei de învățare automată prin inteligență artificială, utilizatorii nu trebuie să aleagă tipul de amplificare, ci ea este selectată automat pe baza informației analizate în timp real.

Design premium

Cu suprafața sa din aluminiu finisat cu aspect de oglindă, cu butoanele fizice de control tot din aluminiu finisat și cu potențiometrul de volum analogic placat cu aur, DMP-Z1 are un design premium neted, care evocă luxul tip high-class prin fiecare componentă. Prin sloturile de card SD duale, capacitatea internă de stocare de 256 GB, conexiunea USB Type-C™ și compatibilitate BLUETOOTH®, DMP-Z1 se dovedește un dispozitiv foarte versatil, dar simplu de operat.

IER-Z1R va fi comercializat pentru prețul de aproximativ 2.200 euro și va fi disponibil la cerere începând din iarna lui 2018.

Pentru mai multe știri despre Sony, vizitați http://presscentre.sony.eu/

[1] Disponibil în funcție de regiune

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>