Cum sa ai grija de mediul inconjurator in mod corespunzator

ambalaje-1

Te-ai intrebat vreodata de ce sunt atatea deseuri pe strada? Acest lucru se datoreaza faptului ca majoritatea persoanelor nu au o educatie corespunzatoare in cea ce priveste reciclarea.

Procesul de reciclare este unul fundamental daca dorim un mediu inconjurator curat si sanatos. Din fericire, exista si firme care se ocupa de aceasta problema a reiclararii precum Clean Recycle. Clean Recycle este o societate specializata in preluarea responsabilitatii producatorilor si importatorilor care pun pe piata din Romania ambalaje si genereaza deseuri din aceste ambalaje, in vederea realizarii obligatiilor legale de reciclare si valorificare a acestora.

Avand astfel de servicii la indemana, nu trebuie sa ne mai temem de pericole precum poluare, ploi acide sau mizerie pe strazi.

Reciclarea selectiva – colectarea deseurilor in containere diferite, special amenajate si inscriptionate pentru diversele categorii, urmata de reciclarea lor. Avantajul reciclarii materialelor folosite este reducerea consumului si conservarea  resurselor naturale, dar si a poluarii, precum si scaderea cantitatii deseurilor.

Deseurile depozitate necorespunzator polueaza solul, apa si aerul, ne afecteaza sanatatea si pot genera aparitia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate si afectiuni ale inimii. In general, deseurile electrice contin metale grele si substante toxice. Nu pastra electrocasnicele inutile in gospodarie sau la locul de munca, deoarece ocupa spatiu si pot emana substante toxice. Procesul de reciclare elimina in siguranta substantele periculoase si recupereaza materiile care pot fi refolosite din deseurile electrice sau electronice.

O reciclare corecta are la baza separarea deseurilor reciclabile precum: sticla, plasticul, hartia, metalul, si depozitarea lor la pubele corespunzatoare.

In containerele albastre se depoziteaza deseurile din hartie si carton, In cele galbene, plastic si metal, iar sticla se depoziteaza in containerul verde. Operatorii de salubritate care au obligatia sa ridice separat containerele si sa verse continutul pe rampe speciale de reciclare.

Este foarte simplu sa reciclezi in mod legal si corect orice deseu al unui echipament electric sau electronic, oriunde ai fi, in Romania. La o simpla cautare pe internet gasesti toate informatiile. Un exemplu concret este si Clean Recycle!

 

 

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>